Terug naar het overzicht

Rampjaar op de Ommerschans

Vereniging de Ommerschans organiseert op zaterdag 18 juni 2022 een bijzonder evenement. De Ommerschans staat de hele dag in het teken van de muiterij op en het verlaten van de schans in 1672, zodat de bisschop van Munster de schans zonder slag of stoot kon innemen. Het evenement heeft daarom als titel ‘Het Waerachtigh Festeijn van de Muytinatie’.

De hele dag zal re-enactmentgroep ‘Compagnie te voet‘ aanwezig zijn. Er is een 17e-eeuwse markt, een activiteit voor kinderen, authentieke middeleeuwse muziek verzorgt door muziekgroep ‘De Soete Inval’ en ander vrolijk samenzijn. De toneelgroep ‘De Firma’ maakt theater met een link naar het verleden.

Daarnaast zal de Beat Bommen Berend Escaperoom op de Ommerschans aanwezig zijn. Als bezoeker kruip je in de huid van de Overijsselse bevolking die in 1672 de inval en bezetting meemaakte. De Beat Bommen Berend is een leuke en leerzame mobiele beleving voor iedereen vanaf tien jaar. Gebruik jij je historische kennis en puzzelvaardigheid om Bommen Berend te verslaan?

Het programma loopt van 10:00 tot 17:00. Om 19:00 geeft historicus Luc Panhuysen een lezing bij de Veldzichthoeve. Entree voor het evenement is gratis.

Ijsselacademie © 2024 | Ontwerp & realisatie: Blik Reclame