Terug naar het overzicht

Rampjaar wandeling Deventer

Museum De Waag lanceert speciaal voor de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’ een gratis wandelroute door de Deventer binnenstad. De route brengt je langs bijzondere plekken van de belegering door oorlogszuchtige bisschop en krijgsheer Bommen Berend.

Historische wandeling
Precies 350 jaar geleden trof het Rampjaar de Republiek. In Museum De Waag is nu de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’ te zien waarin het beleg en de overgave van de stad centraal staat. Het museum lanceert speciaal voor deze tentoonstelling een wandelroute. De route neemt je in vogelvlucht mee door het Rampjaar 1672 in Deventer.

Acht locaties
De historische wandeling van Museum De Waag leidt je langs verschillende bijzondere plekken die een grote rol speelden tijdens de belegering door de bisschop van Münster, Bernhard von Galen, alias Bommen Berend. De wandelroute begint en eindigt bij De Waag en beslaat acht locaties in de binnenstad van Deventer. Zo brengt de wandeling je bijvoorbeeld langs het woonhuis ‘De Twaalf Apostelen’ van toenmalig burgemeester Hendrik Nilant en de Assenstraat waar de eerste dagen van de belegering flink werd geschoten. Ook het woonhuis van majoor De Sandra in de Sandrasteeg is in de wandeling opgenomen.

Gratis verkrijgbaar
De wandelroutewordt uitgegeven in een handig pocketformaat en is gebaseerd op de kaart van de wereldberoemde cartograaf Blaeu. De wandelroute is gratis verkrijgbaar bij Museum De Waag en VVV Deventer aan de Brink.

Ijsselacademie © 2024 | Ontwerp & realisatie: Blik Reclame