Escaperoom

Vanaf juni 2022 toert de IJsselacademie met de mobiele Escaperoom Experience ‘Beat Bommen Berend’ door Overijssel. Met de mobiele beleving ‘Beat Bommen Berend’ kruip je in de huid van de Overijsselse bevolking die in 1672 de inval en bezetting van dichtbij meemaakte.

Gebruik je historische kennis en puzzelvaardigheid om Bommen Berend te verslaan. De Escaperoom Experience is een leuke en leerzame beleving voor iedereen vanaf 10 jaar. Je speelt de Beat Bommen Berend met maximaal vier personen in ca. 20 minuten.

‘Beat Bommen Berend’ is op initiatief van de IJsselacademie ontwikkeld door Beeldbouw en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, ANNO en de Gemeente Ommen.

Foto © Kasper Veenstra

De ‘Beat Bommen Berend’ bij jou voor de deur? De mobiele Escaperoom Experience is gratis beschikbaar voor historische verenigingen, musea en organisatoren van passende evenementen in Overijssel. Neem voor meer informatie contact op via info@ijsselacademie.nl.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Voor het verplaatsen van de mobiele escaperoom is de IJsselacademie opzoek naar vrijwilligers die de aanhanger tegen een onkostenvergoeding naar diverse locaties in Overijssel willen rijden. De vrijwilliger is in bezit van een rijbewijs BE en heeft enige ervaring met het rijden van aanhangers/caravans/trailers. De aanhanger die gereden moet worden is 4 bij 2 meter groot en 1030 kg zwaar.

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers in de omgeving van de Kop van Overijssel en Twente die één of meerdere dagen beschikbaar zijn in juli, september en/of oktober. Wil jij ons helpen? Stuur dan een e-mail dan naar m.groote@ijsselacademie.nl, dan nemen wij contact met je op!

De Beat Bommen Berend Escaperoom is op de volgende data te bezoeken:

1 t/m 24 augustus – Museum Gramsbergen – Gramsbergen

Van 1 t/m 24 augustus is de Beat Bommen Berend Escaperoom te vinden bij het Museum Gramsbergen. Alle museumbezoekers kunnen gratis de escaperoom spelen. Op 6 augustus wordt de escaperoom gepresenteerd op het landgoed De Groote Scheere.

27 en 28 augustus – Bruegheliaans Festijn – Losser

Op 27 en 28 augustus is de Beat Bommen Berend Escaperoom te vinden op het Bruegheliaans Festijn in Losser. Geniet van muziek, dans, theater en bourgondisch tafelen en kom naar dit historisch festijn! Klik hier voor meer informatie.

2 t/m 4 september – Stadsfestival Zwolle – Zwolle

Van 2 t/m 4 september is de Beat Bommen Berend Escaperoom aanwezig op het Stadsfestival Zwolle. Op het festival kan de bezoeker genieten van kunst, cultuur, dans, film en nog veel meer leuks. Klik hier voor meer informatie.

8 t/m 10 september – Kulturhus Borne

Van 8 t/m 10 september brengt de Beat Bommen Berend Escaperoom een bezoek aan het Kulturhus Borne. Alle bezoekers en voorbijgangers kunnen de escaperoom gratis spelen.

12 t/m 17 september – Feestweek – Blokzijl

Van 10 t/m 17 september wordt in Blokzijl gevierd dat de stad 350 jaar stadsrechten heeft onder de noemer ‘Glorieus Rampjaar’. De Beat Bommen Berend Escaperoom zal van 12 t/m 17 september bij deze Feestweek aanwezig zijn. Klik hier voor meer informatie over het programma.

19 t/m 24 september – Scholen Markelo

Van 19 t/m 24 september zal de Beat Bommen Berend Escaperoom een bezoek brengen aan verschillende scholen in Markelo. De tour langs de scholen is opgezet door Stichting Heemkunde Markelo. Informatie over precieze locaties volgt.

25 september – Erfgoedfestival Groond – De Lutte

Dit jaar wordt de eerste editie van het Erfgoedfestival Groond in De Lutte gehouden. De Beat Bommen Berend Escaperoom is op 25 september aanwezig voor de bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuur van het Lutterzand, theater en lekkere hapjes. Klik hier voor meer informatie en tickets.

15 oktober – Dag van de Geschiedenis – Kuinre

De Beat Bommen Berend Escaperoom zal op 15 oktober te bezoeken zijn in Kuinre tijdens de Dag van de Geschiedenis. Meer informatie over het programma volgt.